VARFÖR RADIO?

Radio når människor under den aktiva delen av dagen i alla miljöer.

Vi är på plats där våra lyssnare och annonsörer finns.

I radio är du ensam som annonsör under 20 sekunder!

Med radio kan man framkalla känslor på ett annat sätt än i print/ annons.

Öka er genomslagskraft

Att mixa in radio i din marknadsföring borde vara en självklarhet. Seriösa studier som ” Radio Multiplyer ” visar att Du utan att öka din totala budget ökar genomslaget eller kampanjeffekten med 20-30 %.


Med radio kan man framkalla känslor på ett annat sätt än i print/annons och det är även möjligt att associera ert budskap med en ljud ”logotyp” som t.ex. ”I´m loving it” som Mc´Donalds gör.

Vem lyssnar på oss?

I åldersgruppen 20 – 64 år lyssnar ca 35 000 / HN – hört något /personer på Bjäre med omnejd på Radio Båstad under en genomsnittlig vecka., under sommaren stiger antalet lyssnare till 55 000, med en peak under tennisveckorna då vi har ca. 80 000 lyssnare, jämnt fördelade mellan män och kvinnor.


Många av våra lyssnare är oss trogna varje dag! Under sommarmånaderna är för de flesta sommarboende och turisterna Radio Båstad den självklara kanalen.

Historia

Historien om Radio Båstad är ett stycke radiohistoria i sig.  Vi tar oss tillbaka till 1993, kommersiell radio står i startgroparna och en man får en idé om att starta en utbildning för framtidens programledare. Utbildningen startades bl.a.. av  KG Alfe, son till Radiopiratdrottningen Britt Wadner (Radio Syd)


Sändningarna startade under våren 1993, fast då hette stationen Sommarradion i Båstad. Sedan 1993 och framåt har stationen drivits som lokal radiokanal över Bjäre. Parallellt med radiostationen har det bedrivits utbildningar i olika former, Kvalificerad Yrkesutbildning, komvux, högskola och olika uppdragsutbildningar.


Många av dagens Svenska radio- och TV-stjärnor har börjat sin karriär på Radio Båstad.